LADDAR... ...
Från inspelningen av "The Flood" Foto: Ludivine Thomas (2018)

Samtal om konstnärlig frihet

BAC och Östersjöns författar- och översättarcentrum arrangerar en kväll på temat konstnärlig frihet.
Tisdag 12 november kl 17:30-19.00
Östersjöns författar- och översättarcentrum, Uddens gränd 3, Visby

Under kvällen medverkar turk-kurdiska konstnären Fikret Atay, fristadskonstnär i Örebro tom augusti 2019, där han nu bor permanent. Under 2018 var Fikret Atay residenskonstnär på BAC och spelade då in kortfilmen The Flood på Asunden tillsammans med en grupp nya gotlänningar. Filmen berör erfarenheter av flykt och exil och visas under kvällen.

Medverkar gör även Barys Piatrovich, prosaförfattare och ordförande för Förbundet av Belarusiska författare, i samtal med Lena Pasternak från Östersjöns författar- och översättarcentrum tillsammans med närvarande författare på residenset.

Niklas Westergren, lärare i samhällsvetenskap på Wisbygymnasiet, berättar om BAC:s skolworkshop Utflykten som genomförs den 7-12 november i samarbete med Bergmancenter. I projektet deltar bl a Fikret Atay och ett 160-tal gotländska skolelever i femte klass samt elever från Wisbygymnasiet i en heldagsutflykt till Fårö med olika workshops som undersöker frågor om demokrati, yttrandefrihet och samhällsengagemang.

Från inspelningen av "The Flood" Foto: Ludivine Thomas (2018)

Stöd och samarbete

Samtalet om konstnärlig frihet är en del av skolworkshop Utflykten och genomförs med stöd av Region Gotlands projektbidrag för Integration och Inkludering och i samarbete med Wisbygymnasium, Bergmancenter och Svenska Sjöräddningssällskapet. Tack till Svenska Kyrkans norra pastorat, Film på Gotland och Destination Gotland.

Länkar

Utflykten

Östersjöns författar- och översättarcentrum

Fikret Atays residens på BAC 2018

Bergmancenter

Sjöräddningssällskapet

‹ Tillbaka till översikt