LADDAR... ...
© Slite industrimuseum fotosamling

Fallstudie Gotland

Gunnar Sillén, Ivana Egic och Åsa Ardin Kedja
Almedalsbiblioteket
8 maj kl. 18 – 19.30, 2015

3 konstnärer ur olika generationer och med ursprung från olika platser, visar fotografier med historiska referenser från Gotland och Kroatien.

Bilden talar sitt eget språk
Föreläsning hålls på svenska och kroatiska.

Gunnar Sillén
Efter arkitektutbildning 1965 i Stockholm har Gunnar arbetat som författare och konstnär. Huvudintressen har varit industriarbetets, byggnadskonstens och sjöfartens historia.
Gunnar bor i Slite sedan 2003:
“Som nyinflyttad i Slite vill jag visa bilder och historier som hjälpt mig att tillägna mig denna plats. Först när jag ser och respekterar allt det arbete som byggt platsen kan jag känna mig riktigt hemma här.”

Ivana Egic
Ivana är konstnär från Kroatien med en MFA från the Academy of Applied Arts, Rijeka Universitet 2011, och bildlärarexamen 2014. Ivana flyttade till Sverige 2014 och studerar för närvarande på SFI.
Hon kommer att berätta om sin barndom i Rijeka, en kuststad i Kroatien: ”Jag tänker ofta på livet, mig själv och min stad. En stad som jag sympatiserade med och andades under 29 år. En stad som har mycket, och kan göra mycket, men tyvärr ger för lite.”

Åsa Ardin Kedja
Konstnär som arbetar som målare, grafiker, skulptör, konstlärare och levt i sin släktgård Österby i Garda sedan 1976. Maj 2015 öppnar hon gården som Minnenas Museum:
Åsa kommer att prata om att vårda minnen:
”Jag vill att mitt lilla museum ska väcka livsfrågor om hållbarhet, drift och rovdrift. Om Konst och kulturs plats och mening och tillfredsställelse.”

BAC har ett uppdrag att vara synliga på Gotland och genom ramverket ‘Fallstudie Gotland’ belyser vi projekt som åskådliggör det gotländska perspektivet.

© Slite industrimuseum fotosamling

Foto

Lastrummet i det holländska lastmotorfartyget Servus, tagen av cementfabrikens dåvarande fotograf vid Oceankajen i Slite augusti 1949, förmodligen för att visa att lasten staplats på ett betryggande sätt.

Medarrangör

Föreläsningen samproduceras av BAC, Almedalsbiblioteket och ABF.

‹ Tillbaka till översikt