LOADING...
Foto: Från taket på Flo Kasearu House Museum; ”Uprising”, Flo Kasearu, video still, 2015.

Flo Kasearu AIR_BALTIC II residens på BAC

Estniska Flo Kasearu är den första konstnären i AIR_BALTIC II residensprogram på BAC och påbörjade sitt projekt genom en researchvistelse på Gotland i februari 2019.

Flo Kasearu föddes 1985 i Sovjetunionen men växte upp i Estland. Med hjälp av performance, foto, teckning och skulptur berör konstnären frågor kring den egna historien och skapandet av identitet. Sedan 2013 driver hon The Flo Kasearu House Museum i sitt hus i Tallinn, som byggdes av hennes familj innan den sovjetiska ockupationen och som de återfick efter Estlands självständighet. The Flo Kasearu House Museum är en plats där konstnärens familjehistoria speglas i den estniska historien och där konstnären själv och inbjudna konstnärskollegor skapar nya verk som presenteras på olika platser i huset, dess trädgård och det omgivande grannskapet.

AIR_BALTIC residenset är en plattform för konstnärliga praktiker som undersöker hur olika sociala, historiska och politiska narrativ kan ge avtryck i naturen, den byggda miljön, institutioner och minneskultur i Östersjöregionen – också utanför Gotland. Två konstnärer från Norden och Baltikum kommer att arbeta tillsammans med BAC under 2019–20 med reflektioner över vad som utgör "platsen" Östersjöregionen.

Foto: Från taket på Flo Kasearu House Museum; ”Uprising”, Flo Kasearu, video still, 2015.

Stöd

AIR_BALTIC genomförs med stöd av Nordisk kulturkontakt.

Links

Flo Kasearu

Flo Kasearu House Museum

Back to overview